BUNYÓS PITYU

BUNYÓS PITYU

Szikora István (Bunyós Pityu) 1964-ben a halak jegyében született Mátészalkán, de 17 éves koráig egy eldugott kis szabolcsi faluban, Nyírparasznyán élt.

Első zenei élményei is Szabolcs Szatmár Bereg megyébe kötik: a hétvégi lakodalmakban, születésnapokon és névnapokon tanulta meg azokat a dalokat, amelyek mostani albumán is visszaköszönnek.

1981-ben költözött el Nyírparasznyáról, Borsod megyébe, majd később Balassagyarmatra ahol sportsikerei javát elérte.

Különleges zenei képességeit a vidéki lagzik és disco-k közönsége után a Record Express művészeti vezetője is felfedezte, aki meghallgatva elkészült anyagát, azonnal lemezszerződést ajánlott a nemcsak sportolóként, zenészként, de állatvédőként is közismert mulattatónak. Mára több aranylemezt tudhat a háta mögött: "Polgármester, máma mulatunk!" (2002), "Jajj nekem, ha rám nézel..." (2003) Következik a 2005-ös év amely Bunyós Pityu legsikeresebb dalainak feldolgozását, egyfajta vicces átiratát tartalmazza ("Unijós leszek én...", folytatván a tendenciát nem kis sikernek örvend. Következő albuma az Elszállnak az évek felettünk ami 2006-ban jelenik meg, aztán 2007-ben a Csak egy kis kadarka követi. Mára már a mulatós műfaj egyik legjobb előadója vált belőle, tv műsorok, falunapok, bálok, discok rendszeres résztvevője.

2009-től a Sláger TV mulatós csapatát erősíti. A töretlen sikerű Eszem-iszom, dánom-dánom műsor egyik műsorvezetője.

© Copyright Sláger TV 2024